info

FR

NL

EN

 

Wie zijn we ?

 

La Caracole is een folklore dansgroep in Namen (Wallonië, België) opgericht in 1983. Ons doel is om traditionele Waalse dansen en Waalse folklore te promoten door middel van dansvoorstellingen, workshops, optochten, animatiesessies, volksballen en repetities. We hebben de wettelijke status van vereniging zonder winstoogmerk (VZW).

 

De Waalse dansen die we presenteren werden gereconstrueerd na een periode waarin ze niet meer werden beoefend, volgens de beschrijvingen die in heel Wallonië werden verzameld. Ze worden gechoreografeerd in reeksen van ongeveer 15 minuten. We streven ernaar om de authentieke uitstraling van deze dansen te behouden door te zoeken naar de stijl en de geest van de afgelopen eeuwen.

 

Onze kostuums zijn die van de bourgeois van Namen in de 18e eeuw en Waalse boeren van de 19e eeuw.

 

Om het authentieke aspect van de dansen tijdens onze uitvoeringen te behouden, worden de muziekstukken geïnterpreteerd door muzikanten die traditionele instrumenten bespelen: accordeon, gitaar, fluit, viool ...

 

De groep staat open voor iedereen die wil dansen of een muziekinstrument wil spelen en die geïnteresseerd is om deel te nemen aan uitvoeringen: shows, animaties, parades, figuratie.

Er wordt gevraagd om regelmatig naar de repetities te komen. De minimumleeftijd is 13; minderjarigen moeten door hun ouders worden toegelaten.

 

Verzoeken voor uitvoeringen, workshops, parades of animatiesessies kunnen worden gestuurd naar:

secretaire@lacaracole.be.