Wie zijn we ?

info

FR  NL  EN


Wie zijn we ?


La Caracole is een VZW folklore dansgroep te Namen (Wallonië, België) opgericht in 1983. Ons doel is om traditionele Waalse dansen en Waalse folklore te promoten door middel van dansvoorstellingen, workshops, optochten, animatiesessies, volksballen en repetities.

Door middel van beschrijvingen verzameld over heel Wallonië, trachten we onze choreografiën zo waargetrouw mogelijk te presenteren.

Onze unieke authentieke uistraling qua dans en kostuums zijn geïnspireerd op de stijl en geest van de voorbije eeuwen. Zo zijn onze kostuums die van de Naamse Bougeoisie uit de 18e eeuw en Waalse boeren uit de 19e eeuw. 
De muziekstukken worden tevens life gespeeld door middel van traditionele muziekinstrumenten zoals de accordeon, gitaar, fluit, viool,...

De groep verwelkomt iedereen die dansen of een muziekinstrument bespelen wil. Daarbovenop is het ook mogelijk deel te nemen aan onze uitvoeringen zoals shows, animaties, parades maar ook figuratie (tijdens feesten). 
De minimumleeftijd is 13 jaar, minderjarigen zijn welkom mits toestemming van de ouders. 
Er wordt gevraagd regelmatig deel te nemen aan de repitities om vertrouwd te raken met onze choreografiën. 


Voor info omtrent workshops, parades, animatiesessies en verzoeken voor uitvoeringen kan u terecht op: secretaire@lacaracole.be.